JVM 2023 Resultat och varför?

JVM 2023 var en av de mest spännande hockeyturneringarna hittills! Det fanns gott om överraskningar, spännande matcher och nagelbitande ögonblick under hela turneringen.

Förklara vad Kanada gjorde bra för att ta hen guldet:

Kanada kom till JVM 2023 som en av favoriterna och de gjorde ingen besvikelse. Anförda av stjärnor som Connor Bedard och Adam Fantilli lyckades Kanada ta hem guldmedaljen med en imponerande 3-2-seger över Tjeckien i finalen. Kanada hade ett fantastiskt lag som kunde sätta ihop några spännande prestationer under hela turneringen och visade verkligen sin styrka och skicklighet.

Sveriges tunga förlust mot Tjeckien i semin

Sverige hade en stark turnering och ansågs vara en av favoriterna till guldmedaljen. Tyvärr stötte de i semifinalen på ett mycket målmedvetet tjeckiskt lag som till slut vann matchen med 2-3. Det var en hårt kämpad match och Sverige lyckades nästan hela vägen.

Efter att ha släppt in en kvittering med endast 40 sekunder kvar av matchen, och i förlängningen avgjorde Jiri Kulich med 2-1 för Tjeckerna och tog sig där med vidare till finalen mot Kanada.

Kanada 2020 talets bästa juniorlag?

Efter att ha vunnit 3 JVM på 4 år så kan man nog kalla Kanada för denna generations bästa lag? En sak är säker, det här laget har alla förutsättningar för att bli en hockeynation i världsklass. De har ett erfaret och talangfullt och framtiden för den kanadensiska hockeyn ser mycket ljus ut.

Lämna en kommentar