Svenska NHL-spelares lön i ligan under säsongen 2021/22

Svenska NHL-spelares lön i ligan under säsongen 2021/22 förväntas en ökning av det totala lönetaket. På grund av ligans fortsatta framgångar kan lagen förvärva högkvalitativa spelare från Sverige och andra skandinaviska länder. Som ett resultat av detta har svenska spelare fått se sina löner stiga betydligt under de senaste åren.

Under säsongen 2020/21 var flera svenska spelare bland de bäst förtjänande i NHL, bland annat Elias Pettersson i Vancouver Canucks, som var en av tre svenskar som nådde åttasiffrigt med 10 miljoner dollar i lön den säsongen. Andra framstående svenska hockeyspelare var Henrik Lundqvist (9 miljoner dollar), Niklas Hjalmarsson (6,25 miljoner dollar), Erik Karlsson (6 miljoner dollar) och Mika Zibanejad (5,35 miljoner dollar).

Under säsongen 2021/22 väntas svenska spelare få ytterligare löneökningar på grund av ökad efterfrågan på deras tjänster. Med detta i åtanke är det troligt att fler svenskar kommer att göra Pettersson sällskap och också nå det åttasiffriga beloppet.

Svenska NHL-spelare har också sett löneökningar tack vare nya kontrakt som erbjuds av lag i hela ligan. Eftersom några av de bäst betalda spelarna från Sverige kommer att bli free agents under den här perioden kommer lagen att vara ivriga att skriva kontrakt med dem för att förbättra sina laguppställningar och få en konkurrensfördel gentemot andra klubbar.

Totalt sett kommer svenska NHL-spelares löner i ligan under säsongen 2021/22 att fortsätta sin uppåtgående trend och kan potentiellt sett slår alla tidigare rekord. Detta gäller särskilt för toppspelarna, som kommer att få astronomiska löner på grund av sina utmärkta färdigheter och prestationer i ligan under de senaste åren. Med svenska NHL-spelare som beräknas få ännu högre löner under säsongen 2021/22 kan detta visa sig vara en spännande tid för fans av spelet i hela Skandinavien och bortom.

De stigande lönerna för svenska NHL-spelare visar på den fortsatta framgången för hockeystjärnor från Sverige i NHL, med lag som visar större vilja att investera kraftigt i dem och betala dem vad de är värda. De ökade utgifterna för svenska hockeytalanger belyser också hur viktiga dessa idrottare är för lag som tävlar på hög nivå i världens främsta liga. Fansen kan därför förvänta sig följande säsongen blir en spännande och framgångsrik säsong för svenska NHL-spelare. Håll utkik här för uppdateringar om hur mycket svenska hockeystjärnor kommer att tjäna under säsongen 2021/22!

De svenska stjärnorna i NHL

Victor Hedman är den mest framträdande svenska stjärnan i NHL just nu. Han är en back för Tampa Bay Lightning och har vunnit många priser genom åren, inklusive James Norris Memorial Trophy och Conn Smythe Trophy. Han har också vunnit VM-guld och Stanley Cup. Nicklas Bäckström, Mika Zibanejad och Jacob Markström är andra svenska spelare som har gjort sig bemärkta i ligan. Under NHL-säsongen 2020/21 var det Nicklas Bäckström som hade flest poäng av svenskarna och han noterade 53 poäng. Mika Zibanejad hade näst flest poäng med 45.

Sammanfattningsvis väntas svenska NHL-spelares lön i ligan under säsongen 2021/22 fortsätta sin uppåtgående trend. Fansen bör se fram emot ännu en spännande och framgångsrik säsong för de svenska NHL-stjärnorna när de strävar efter att nå ännu högre höjder av framgång i världens främsta hockeyliga. Vill du titta på någon av dessa NHL-stjärnor kan du streama NHL med hjälp av IPTV.

Lämna en kommentar